Kjell og Peppe giftet seg i 1963.

Sammen startet de oppussingen av Villa Fredheim, som de fleste tenkte skulle rives.

I dag er det privatbolig og utleie til næringsdrivende innenfor estetiske og kreative fag.

privat bolig fra 1875

kunnskapsdeling fra 1912

næringsdrivende fra 1960

kreativt miljø fra 2019

Vi bor og lever her. Det fineste er å oppleve andres entusiasme når de kan få oppdage Villa Fredheim og de mulighetene stedet gir. Her finner du tidssoner for en hver smak. I Villa Fredheim kan du velge om du vil ha arbeidro eller du har behov for meninger og en prat over en kopp om fag eller hverdag.

Lokalene i sidebygget «skysstasjonen» har lune tømmervegger fra slutten av 1600-tallet. I hovedhuset er det lys og volum med store stuer fra 1870-tallet. Hele anlegget bærer dessuten sitt preg av at tidligere eier og kunstner Kjell Munch satte sitt særegne preg på lokaler og bygninger da han pusset opp.

Sammen med menneskene som bor i Villa Fredheim og de som leier kontorer eller kontorplasser her skaper den anderledes atmosfæren. Den som gir spesielle inntrykk og opplevelser til dem som besøker stedet, enten det er som gjest til et møte, et kurs, en fest eller en utstilling.

Det gjør noe med hodet og kroppen å ha et godt arbeidsmiljø. Vi som bor her, som er Lars og Christine, har også designbyrået vårt i Villa Fredheim. Vi kjenner derfor våre leietakere godt og forsøker å tilrettelegge det gode miljøet slik at alle skal ha mulighet for å bli kjent med hverdandre og dermed nyte godt av et kreativt fagmiljø.

Vårt mål er at det skal være givende for både leietakere, husets beboere og ikke minst den som kommer inn og får et miljø i kontorhverdagen. Vi som jobber her liker godt å ha lunsj sammen når det passer seg, vi liker arbeidsro, men også gode prater om fag og hverdag. Kanskje trenger du et råd om føring i regnskapsprogrammet og kan få litt hjelp av den som sitter på neste kontorplass? Eller hva med å få litt synsing på designen før kunden ser den? Her er allerede mange bransjer og virkeområder, men vi ser etter flere!

Velkommen til Villa Fredheim ved å spasere eller sykle, slik flere av våre leietakere som bor i nærheten gjør, med bil via lokalveier/E-18 (gratis parkering), med buss 160 til Lakseberget (2 minutter unna), tog/buss til Blommenholm eller Sandvika (ca. 10 minutter å gå).

I Villa Fredheim finner du en rekke bedrifter innenfor designbransjer eller tilstøtende bransjer. Slik skaper vi et særegent miljø på huset og vi er på jakt etter noen flere, som kan passe inn hos oss og med våre eksisterende leietakere. Vi søker primært etter deg/dere som ønsker å sitter på en kontorplass i et kreativt miljø. Det kan være aktuelt å leie ut ett eller to rom, som egne og mer avgrensende kontorlokaler.

Villa Fredheim ligger på grensen mellom Sandvika og villastrøket Blommenholm. Stedet har sitt helt eget særpreg, som den eldste begynnelsen i dette området. Villa Fredheim er omkranset av en stor og original hage, som ble anlagt samtidig med huset i 1870-årene. Denne typen perle finnes det ikke mange av og beliggenheten er både ganske sentral og tilbaketrukket. Passer for den som vil ha en anderledes og inspirerende kontorhverdag.

Leietakere i Villa Fredheim per nå er arkitekter, rådgiver og selger av treprodukter til eksteriør/interiør, stylist for bolig og interiør, grafisk designere, kunstfotograf og art director for magasiner, av og til eksterne leietakere som holder kurs innenfor fotografi og teatervirksomhet m.m. og Munchx galleri.

Ta gjerne kontakt om du tenker at Villa Fredheim er et sted for deg og din bedrift.

———

I 1874 kjøpte Jacob og Gina en tomt. Den aller første til å bli skilt ut fra Blommenholm hovedgård. Sammen fikk de bygget et stort hjem, hun fikk anlagt en park inspirert av den engelske stilen og Jacob, som var residerende kapellan i Haslum, Tanum og Asker kirke, fikk kort reisevei. Navnet på bygningene, Villa Fredheim, kommer fra de islandske anene til familien Espolin Johnson.

Villaen har alltid vært en privat bolig og et hjem for de familiene som har drevet sine næringer i bygningene. I 1912 kjøpte Didrik bygninger og tomt med badehus for å videreføre sitt livsverk, som var å drive pensjonatskole. Han giftet seg med Borghild, datter av kunstneren Lars Utne og Elisabeth Semb, og i løpet av første halvdel av 1920-årene fikk de tre sønner Jan, Kjell og Carsten. De vokste alle opp i Villa Fredheim og som sønner av skolebestyreren på Munchs pensjonatskole. Jan ble lektor og hadde noen av side tidlige undervisningsoppdrag ved skolen. Kjell ble belysningsarkitekt og kunster. Carsten, som elsket film, ble etterhvert Bærums første kultursjef.

Kjell var den som ikke ville gi slipp på Villa Fredheim. Han kjøpte en rive og begynte å rake og rydde. Skole- og barnehagedrift var etterhvert avsluttet. Først Munchs pensjonatskole i 1945 og så utleie til Bærum kommune da Blommenholm skole stod ferdig i 1963. Kjell begynte derfor å lete etter andre leietakere og noen av de føste var kjeramikerene Kåre Berven Fjeldsaa og deretter Magne Kvilstad. De leiet sidebygningen og hadde kjeramikkurs og utsalg av egen produksjon.

Bærum kommune gav heller ikke helt slipp på stedet. De leiet første etasje til skolepsykologisk kontor og flere andre psykologer fant også roen i villaen. Fra 1980-årene kom designbyråer, fotografer, kunstnere og kommunikasjonsfirmaer til Villa Fredheim. Fra 2019 valgte vi å satse fullt på at alle leietakere skal ha tilknytning til et kreativt fagområdet. Samtidig ble deler av lokalene tilpasset dette formål.

Villa Fredheim er også i dag en privat bolig med utleie til næringsdrivende. Til dem som verdsetter nysgjerrighet, kunnskapsdeling, design og lokalhistorie.